Kosmiske korn og grøntsager fylder mere på butikshylderne
Danskerne har tilsyneladende fået smag for grøntsager og korn der er dyrket med forståelse og anvendelse af de kosmiske energier.
Det fortæller DR P4 Sjælland.
I Biodynamisk Forening siger projektleder Klaus Loerhr-Petersen, at det samlede areal der dyrkes biodynamisk på seks år er steget med 50 procent til i dag 3.000 hektar. Og alene i øjeblikket er fem landbrug under omlægning til biodynamik.
Senest har et af landets største økologiske landbrug, Knuthenlund på Lolland, meddelt at de omlægger til at blive biodynamisk. Men de er langt fra de eneste!
Et andet der også snart har omlagt til biodynamik ejes af pensionistparret Majbritt Jensen og hendes mand, der har et lille landbrug i Tureby nær Haslev.
De har begge prøvet det før. Mens kvindefrigørelse og ungdomsoprør skyllede ind over Danmark i 70-erne, dyrkede og solgte de biodynamiske afgrøder fra et landbrug på Midtsjælland.
- Nu er vi pensionister, og har købt et lille landbrug, hvor vi indtil for kort tid siden forpagtede jorden ud. Men vi kunne simpelthen ikke holde ud at se at jorden blev dyrket konventionelt, så derfor besluttede vi selv at dyrke det biodynamisk, siger Majbritt Jensen til DR P4 Sjælland.
I Biodynamisk Forening siger projektleder Klaus Loerhr-Petersen at det bl.a. er dagligvarebutikkerne, der har åbnet mere op for biodynamiske varer.
- Det er specielt ferskvarer, der bliver solgt mere af til dagligvarebranchen, nogen steder ved kunderne dog ikke at det er biodynamik, da det bliver kaldt øko-plus, fortæller Klaus Loerhr-Petersen
De biodynamiske dyrkningsmetoder blev grundlagt af den østrigske filosof Rudolf Steiner i tyverne. Han er ligeledes kendt for Steinerpædagogikken, der danne grundlag for flere skoler over hele Danmark.